Excision, Downlink, Space Laces – Destroid 1 Raise Your Fist – SoundCloud

Listen to Excision, Downlink, Space Laces – Destroid 1 Raise Your Fist by Destroid #np on #SoundCloud

MrRobot – bästa TV-serien just nu

Ni får inte missa den alldeles utmärkta serien MrRobot med bl a Rami Malek och inte hel okände Christian Slater i rollerna. Rami Malek kan vi ju hoppas få se mer av, han gör en briljant insats och skildrar den något introverta och något aspergerspåverkade hackern Elliot på ett träffsäkert och övertygande sätt. Efter att ha sett pilotavsnittet så blev jag helt “hooked”.

Soundtracket är fullständigt klockrent, av Mac Quayle

Visst kan det finnas en del brister i miljöer och vissa frågetecken kring termer runt datorerna men det stör inte på det sätt som det ibland kan göra i mindre bearbetade serier där man direkt ser att det är fejkade och påhittade datortermer. Den här serien ligger direkt i linje med vad jag uppskattar. 5/5 i betyg, tydligen så beställde bolaget säsong två redan efter första avsnittet vilket både förvånar och glädjer mig, den är ju något kritisk och tom lite vänsterorienterad i sin grund vilket kanske borde göra serien till mindre populär i USA. Men som sagt se den!!!

 

Fotnot, svenske skådespelaren Martin Wallström har en framträdande roll och delar av dialogen utspelas på ren svenska…lite kul

 

Mer om Mac Quayle!

Webbutveckling – Material Design Lite – nästa generation webbsidor…

Nu har Google presenterat ett koncept för utveckling av hemsidor med den senaste trenden “Material Design” som utgångspunkt.

Riktlinjerna och designpaketet har varit omtalat under en tid och det var med stor spänning som vi på asite laddade hem filerna. Totalt så handlar det om ett tajt paket på totalt 27 kb, snyggt  och optimerat.

Verktyget har en enkel layout speciellt anpassat hemsidor och med tonvikt för funktionalitet på mobila plattformar. MDL har också en layout och känsla som i många delar påminner om gränsnittet i Android.

Vi gissar att det kommer byggas många siter med detta paket som utgångspunkt framöver, inte minst för att Google i allmänhet levererar kompetenta verktyg och som alltid lever upp till förväntningarna. Vi på asite jobbar redan med ett WordPresstema som använder MDL som grund, det vanligaste brukar annars vara Bootstrap.

Material Design Lite är inte beroende av någon ramverk i JavaScript och syftar till att optimerat för användning även i äldre webbläsare.

Så här beskriver gänget bakom MDL det:

MDL komponenterna skapas med CSS, JavaScript och HTML. Du kan använda komponenter för att bygga webbsidor och webbprogram som är attraktiva, konsekventa och funktionella. Sidor som utvecklats med MDL kommer att följa moderna webbdesign principer såsom webbläsare portabilitet, apparatoberoende och med kompabilitet bakåt.

Läs mer om MDL här

E-handeln ökar stadigt! Asite erbjuder två bra kompletta e-handelslösningar.

E-handeln ökar stadigt
Asite erbjuder två bra kompletta e-handelslösningar

I takt med att e-handeln ökar så dyker det i snabb takt upp nya alternativ med bra lösningar för handel online.

På asite erbjuder vi två olika plattformar, dels Opencart som vilar på en egen serverlösning
samt WooCommerce som ligger inbyggt i en WordPressinstallation.

Vilken ni väljer kan ha viss betydelse. Opencart är öppnare för att bygga ut men kräver
i sin tur en kunning specialist för unika lösningar. Antalet färdiga teman till OpenCart
är något begränsat. WooCommerce ligger som en modul till WordPress vilket innbär
att den kan vara enklare att anpassa och uppdatera. Båda är dock kompletta med
betalningslösningar som ex Klarna har störd för.

Båda systemen är väl kodade och erbjuder massor av funktioner och med fungerande betalningsgateways (betalningslösningar).

Till båda plattformerna kan ni hitta bra, billiga och välgjorda teman. Fördelen med WooCommerce är den naturliga integrationen med WordPressystemet som är bra för att både blogga och marknadsföra sajten.

Nu erbjuder vi på asite.se kompletta e-handelslösningar till bra priser

På asite kan vi hjälpa till med att erbjuda en komplett lösning för din e-handel, vi installerar alla moduler sätter upp miljön och utbildar er så ni själva kan börja fylla er shop med produkter och/eller tjänster.

Kontakta oss på asite för mer info om e-handelslösningar.

Allt fler wordpress siter hackade! Asite.se erbjuder ett bra säkerhetspaket

SÄKERHETSPAKET – FÖR KONTROLL OCH UPPDATERING AV ER WORDPRESS INSTALLATION

WordPress är en mycket populär webbplattform, och på grund av dess popularitet löper er site ofta risk för att bli ett mål för hackare som kan “ta över” hela eller delar av din webbplats.

Är du osäker på eventuella risker eller sårbarheter på din site så kan vi på asite hjälpa till med en snabb kontroll och samtidigt ge förslag på hur ni ska gå tillväga för att effektivt kan säkra upp er hemsida.

Om din webbplats redan är hackad, så kan vi på asite.se givetvis hjälpa dig att komma igång igen.

I första hand går vi igenom följande:

  • Genomgång av  databasen – vi ändrar också lösenordet till databasen
  • Vi analyserar HTACCESS filen för att kontrollera att den är intakt och rätt uppsatt
  • Vi går igenom  site och letar efter ev. säkerhetsproblem.

Vi uppdaterar följande:

  • The WordPress Core – är senaste versionen av wordpress installerad?
  • Temat – finns det några kända problem med temat?
  • Plugins – genomgång och vid behov uppdateringar

Backuper och övrigt:

  • Backup av databas och samtliga filer
  • Admin kontot ses över
  • Nya passwords
  • Installation av säkerhetsprogram (Wordfence eller liknande)

Är ni intresserade? Kontakta oss

Kostnad: 1.595:-

(ex moms)

Vänta med att köpa din smartwatch…

Är du precis som vi sugen på en smart klocka? Nu har Apple introducerat tre Smartwatch modeller så därför menar analysföretaget Gartner Group att intresset kommer att öka ytterliggare.

Detta betyder i sin tur att ett flertal tillverkare kommer att satsa på marknaden, vilket i sin tur medför att priserna kommer att pressas hårt neråt.

en bra klocka med normala funktioner för runt 200 kronor…

Vissa tror tom att normalpriset för en smart klocka kommer att sjunka så lågt som till Usd30 (ca 220-230 skr) under 2016. Och det för en klocka med alla funktioner som man idag förväntar sig av en Smartwatch. Det kommer givetvis att finnas toppmodeller med en dyrare prisbild, men de flesta tror att klockorna generellt kommer att sjunka i pris ganska drastiskt.

Sony Smartwatch och Samsung Gear var tidiga produkter som fick stor uppmärksamhet i pressen, men inte ett överväldigande gensvar från  konsumenterna på dålig design och frågetecken kring värdet av att äga en smartwatch.

Vårt råd är alltså att avvakta några månader om du kan.

Vad är ett http fel? Vad betyder 404 Not found…

Avsnitt 1.

Hur många HTML felsidor vet du till?

Det flesta vet väl vad 404-fel (file not found) betyder men som webbdesigner är viktigt att känna till de allra vanligaste. Har du någonsin funderat på vad som händer i koden eller på servern när du ser någon av dessa HTML felsidor på skärmen?

De olika status koderna

Varje felsida på webben har en HTTP- status som servern tillhandahåller . Dessa presenteras som 3 -siffriga tal . Den första siffran markerar klass:

1xx  information
2XX all funkar
3XX redirect, sidan skickas någonanstans, vanligaste är 301

De tre första klasser ger inte någon felsida som, dvs besökaren går vidare med uppgiften. De mer intressanta är nästa två klasser:

4XX problem/fel på klienten (ex ett problem med din browser)
5XX visar på ett problem med servern (den kan t ex vara nere)

I dessa fall kommer det upp felkoder (eller felsidor) eftersom din webbläsare inte kan gå vidare.

I nästa inlägg kommer att gå in på felkoderna i detalj och vad du so webbdesigner kan göra med informationen, och hur du felsöker.